Rundresa med vackra vyer och sköna platser

11 dagar Moseldalen -  Interlaken - Glaciärbanan - Mainau/Freiburg
 

Resan börjar med en kväll Hamburg för att fortsätta till vackra Moseldalen där tåget går längs floden. På kullarna kring floden odlas de berömda Moselvinerna. Ni bor i Cochem en mysig liten ort, där kan man vandra, dricka vin, åka flodbåt och mycket mer.

Resan fortsätter till de Schweiziska alperna och Interlaken. Interlaken är en liten stad omgiven av snötäckta berg och sjöar. Här kan man göra den underbara resan till Jungfraujoch, Europas högst belägna järnvägsstation.
Från Interlaken går resan längs glaciärexpressens undersköna sträckning, antingen med lokaltåg, eller glaciärexpressen där ni äter lunch vid bord med vita dukar. Efter en natt i Chur tar ni tåget till Konstanz vid den tyska stranden av Bodensjön. I sjön finns den berömda ön Mainau. Blomsterparadiset som var Lennart Bernadottes livsverk. Mainau är öppen året runt, men kanske som bäst mellan mars och oktober. Gör ni resan under vinterhalvåret stannar ni istället i Heidelberg och reser ni under december så måste ni besöka deras julmarknad!

 

Pris från 14 800 kr / person

Moseldalen

Moselfloden ringlar sig mellan böljande kullar i södra Tyskland. På kullarna växer vinrankorna överallt. Tåget slingrar sig fram längs floden. Ni kliver av i Cochem, en väldigt mysig ort, där det nästan ett måste att dricka gott Moselvin. Kanske gör ni en vinprovning eller en båtutflykt längs floden.  Vandring finns av alla sorter och cykel går att hyra.

Glaciärbanan

Här åker man från väst till öst ovanpå Alperna. Tågcharters favoritdel är den mellan Andermatt och Operalppass. På bara 20 minuter görs en stigning på mer än 500 meter. Det är vackert hela vägen, en lång bit på slutet åker man längs med Rhen.
Ni åker lokaltåg, ingen platsbokning eller, mot tillägg, Glaciärexpressen med stora panoramafönster. Man kan äta en trerätters lunch med bordssevering och vita dukar på Glaciärexpressen.

Mainau

Blomsterön i Bodensjön. Detta är Lennart Bernadottes livsverk. Han har skapat en enorm blomsterprakt på denna ö. Allt från italiensk roesnträdgård till historiska citrussamlingar och massor annat, till och med en modelljärnväg finns. På ön finns ett flertal restauranger och cafeer. Hit kommer man bla med båt från Konstanz.

Heidelberg

Charmiga Heidelberg, som ligger i sydvästra Tyskland, är känt för sin pittoreska gamla stad, historiska slott och Neckarfloden. Under slutet av november och december är julmarknaden ett måste. Men även Philosopher's Walk och Heidelberg Slott är värt ett besök med fantastisk utsikt över staden och floden Neckar. 

Pris från 14 800 kr / person

Boenden
Våra hotell är noga utvalda och jobbar alla aktivt med miljö och hållbarhet. Vissa har nått längre och har flera certifieringar, andra är i början på resan, men alla har en viss ambition på miljöarbetet. Frukost ingår på alla boende.

På alla orter finns två hotell att välja på, ofta med lite olika komfort.
I listan nedan hittar ni de med lite bättre komfort och större utbud till höger.

Hamburg

Novum Hotel Kronprinz
Husdjursvänligt hotell med bra läge utanför Hamburg Hauptbahnhof: Dygnet-runt öppet reception, bra, ljudisolerade  rum, WiFi och frukostbuffe. Man kan även få med sig ett lunchpaket.

Reichshof Hamburg
Hotellet ligger mitt emot Hamburg Hauptbahnhof dit du kommer med tåget. Det har, förutom sköna rum och bra frukostbuffe, ett stort gym, bastu och spabehandlingar, som ska förbeställas och gratis WiFi.

Cochem  
I Cochem ligger järnvägsstationen en knapp kilometer utanför den mysiga stadskärnan

där våra hotell ligger men det går en fin promenad längs floden dit och så finns det givetvis taxi

Hotell Zenthof
Boendet ligger på andra sidan floden från det verkliga centrumet. Fördelen med den sidan är att man har solnedgångsvyerna över floden. Det är ett litet familjedrivet hotell där den rikliga frukostbuffen även inkluderar ett litet glas, winzersekt, ett mousserande vin från Moseldalen.

Hotel Germania
Det familjedrivna hotel Germania ligger mitt i centrum vid strandpromenaden. Här serveras också en frukostbuffe med mousserande vin. På hotellet finns en vinbutik som säljer vin från den egna gården, även vinprovningar ordnas här.

Interlaken
Våra hotell i Interlaken ligger 500 meter ifrån järnvägsstationen Interlaken West. På motsatt sida om floden
från centrum.Därifrån har man utsikt mot Jungfraumassivet. Det är bara några hundra meter ned ”på stan”.

Hotel Rössli
Detta familjeägda hotell serverar varje morgon en god frukostbuffe. Man kan köpa ett turistlokaltrafikort hos dem. Det går vandringsleder precis förbi utanför

Hotel Beausite
Hotellet har en trevlig trädgård med utsikt över bergen där man kan vila upp sig efter dagens äventyr. Bra frukostbuffe.

Chur

Central Post
Hotel Central Post ligger mitt I Centrum av staden. Erbjuder gratis lokalbuss och museiinträden. Ger rabatt till bergbanan och utomhusbadet med pooler och vattenrutschkanor.

ABC Swiss Quality Hotel
4 stjärnigt hotell bara ett par minuter från stationen.  Exklusiv känsla med gym, spa,bastu, 24 timmars reception, loungebar mm frukostbuffe.

Konstanz / Heidelberg

Hotel Graf Zeppelin, Konstanz
Tyskt hotell med anor. Det ligger i utkanten av gamla stan med bara några minuters gångväg till alla sevärdheter. Serverar bra frukostbuffe.

Leonardo Hotel Heidelberg City Center
Boende som ligger mellan stationen och gamla stan med Spårvagnshållplats i närheten. De har terrass och bar och god frukostbuffe.

Pris från 14 800 kr / person

Detta ingår:
Alla tågresor till och från Köpenhamn
Ni reser med interrail och reserverade sittplatser
Resplan med tider och tågnr 
Länk med My Trip förifylld till interrailpasset
Boende del i dubbelrum med frukost

Bokning på förfrågan - så fort vi säkerställt att det finns platser på tågen återkommer vi med reseförslag. Ni kan sedan välja att boka eller tacka nej till förslaget.


  • Här kan du skriva önskemål som anpassar resan som ni vill ha den.