Jungfrau Ski Region

Lyxig vintersemester i vackra alper

Mellan sjöarna Birenzersee och Thunersee ligger Interlaken vackert inbäddad mellan alperna. En kort tågresa upp i bergen ligger Grindelwald, Wengen och Murren. Byarna är omgivna av vackra alptopparna Eiger, Mönch och Jungfrau. Området är känt för vandring och skidåkning, bland annat det kända störtloppet i Wengen. Utforska skiddestinationerna "Jungfrau Ski Region" med 211 km pister eller det mindre skidområdet "Meiringen-Hasliberg" i Haslital med 60 km pister. Det speciella med skidområdet är att du inte åker skidor på toppen av bergen, du åker skidor i bergen och du har alltid den hisnande panoraman omkring dig och ni tar er enkelt mellan områdena med tåg och gondoler.

Men det finns mycket mer än skidåkning. Vad sägs om en avkopplande vintervandring med ett stopp på någon av de många bergsrestaurangerna? Eller en snöskovandring genom en lugn och drömsk skog? Vad sägs om en oförglömlig pulkaupplevelse med hela familjen? Du kan till och med åka pulka på natten och kombinera den med en utsökt fondue i en fjällstuga. För den sportiga finns även längdbackar tillgängliga.
Unna dig en semester i Jungfrau-regionen det är inte bara en vanlig vintersemester, det är ett äventyr!

loading...

Området 
Topp-aktiviteter i området:
First - Cliffwalk och First Flyer, & Glider - en flygupplevelse utöver det vanliga. (inkluderat i liftkortet)
Kleine Scheidegg, skidåkning, bergsrestauranger, slädåkning, butiker.
Jungfraujoch - Top of Europe, Europas högst belägna tågstation, nås från Kleine Scheidegg, ligger på 3454 meters höjd. Härifrån är utsikten fantastisk och flera kilometerlånga glaciärer präglar området. Stationen ligger insprängd i berget och inne i glaciären skapas varje år gångar och isskulpturer. De förnyas varje år eftersom glaciären flyttar sig.
Schilthorn, som nås med gondol från Mürren, spelades James Bond in på 60-talet och här finns både restaurang, James Bond-center och fantastiska vyer. 

Tågsemester Junagrau

Klimatbesparing*: kg co2  =  m2 av Arkits is / person

Utresa från Köpenhamn kl:  15:26 
med anslutning från Stockholm kl 08:21, Göteborg kl 10:40.
Tåget går från Köpenhamn till Hamburg där ni fortsätter med nattåget till Basel och vaknar utsövda nästa morgon och byter till tåget mot Interlaken. Ankomst till Grindelwald vid lunchtid.

Hemresa   kl 17:15 med resa via Basel och nattåget mot Hamburg. På morgonen fortsätter ni till Köpenhamn.
Ankomst till Köpenhamn kl 13:30, Stockholm 19:38, Göteborg kl 18:20

Boenden

loading...

Kreutz & Post 
Familjeägt boende sedan fem generationer som ligger centralt bara över gatan från tåg- och busstationen som tar dig snabbt till skidbackarna. Boendet har takterass, nyrenoverat SPA och restaurang.  Ägare också utbildad kock och bjuder på underbar schweizisk mat.

Pris för resa och del i  tvåbäddsrum 5 nätter / fyrbäddskupé 
Boende i dubbelrum med halvpension.
 Vuxna från 17 975 kr / person
Barn upp till 12 år i extra säng från 3 500 kr

loading...

Beleverde
Ligger en kort promenad från stationen som tar er till skidbackarna. Boendet har SPA med jacuzzi, ångbastu och behandlingar (mot tillägg), gemensam altan med panoramautsikt mot alperna och lekplats. Ni kan bo i dubbelrum, trebäddsum eller familjerum (4-5 p).  Restaurang Beleverde är medlem i franska gourmesällskapet Chaîne des Rôtisseurs.

Pris för resa och del i  tvåbäddsrum 5 nätter / fyrbäddskupé 
Vuxna från  19 875 kr/person inkl frukost
Vuxna från  23 350 kr/person inkl halvpension
Barn upp till 12 år i extra säng från 2800 kr/barn

Pris för familjerum offereras för hela sällskapet på förfrågan.

Vill du resa bekvämare eller inkulera liftkort, så allt är klart för första åket?
Då kan du lägga till högre komfort och / eller liftkort:
Plats i sovkupé: 625 kr / person och sträcka
Liftkort 6 dagar
vuxen: 4 428 kr
Ungdom 16-19: 2 841 kr
Barn 6-15 år: 2 105 kr
Barn 0-5 år: gratis
Senior 62 år+: 3 991 kr

Bokning på förfrågan - så fort vi säkerställt att det finns platser på tågen återkommer vi med en pris och bekräftelse.  • Vart reser ni ifrån?