Julmarknadsfrosseri Tyskland

Ni åker över dagen till miljonstaden Köln med sina många berömda julmarknader. Framför Kölnerdomen, en av världens högsta kyrkor, finns en stor och vacker julmarknad med matfokus, en vid Rhen och Lindhs chokladmuseum, där ligger även ert hotell, en med sagotema, en med skridskobana, som är den största i gamla stan, och ytterligare andra.
Efter två nätter i Köln åker ni under en förmiddag till Braunschweig, en 1000 år gammal stad med en väldigt vacker julmarknad på torget med stadens symbol, lejonstatyn. Där stannar ni en natt och åker därefter hemåt igen

Möjlighet att  anpassa resan finns.

 

Köln har många marknader, här den vid Kölnerdomen. Det går ett litet turisttåg mellan de 4 största marknaderna varje kvart, bla den där hotellet ligger. Man kan köpa en ”hop on hop off”-biljett.

Braunschweig är en stad av Uppsalas storlek. Här finns en berömd och historisk julmarknad. Tempot är lugnare är i Köln. Den anses av många vara Tysklands vackraste. Marknaden är öppen till kl 21, så ni har gott om tid på er att utforska den

Resan

Dag 1: Ni startar på morgonen i Köpenhamn. Efter en snabb lunch i Hamburg åker ni vidare till Köln. Ni är framme så att det är dags att gå ut och njuta av kvällen på julmarknaderna efter att ni installerat er på hotellet.
Dag 2: Heldag i Köln.
Dag 3: På förmiddagen åker ni vidare till Braunschweig, med direkttåg. På eftermiddagen är ni redo för julmarknadsbesök.
Dag 4: Efter hotellfrukosten åker ni hemåt, med byten i Hannover och Hamburg. Tid för snabblunch i Hamburg. Framme i Köpenhamn till kvällsmat.

Om ni inte fått nog av julmarknader går de att stanna i Hamburg  fyra timmar eller en natt innan ni reser hemmåt.

Vi hjälper er gärna med anslutning till Köpenhamn. Ange nedan vart ni reser ifrån.

Boenden:

NH Köln Altstadt
ligger 1,5 km ifrån järnvägsstationen vid Rhen, det tar 15 min med kollektivtrafik, eller så tar ni en skön promenad längs Rehn. Det har bastu och träningsrum, bra frukostbuffe, restaurang, trevlig lounge och bar. Hotellet ligger mittemot Lindt’s chokladmuseum, där också hamnjulmarknaden ligger. Det går ett litet turisttåg varje kvart mellan de 4 största julmarknaderna.

IntercityHotel Braunschweig
ligger precis bredvid stationen, som ligger 1,5 km från centrum och julmarknaden. Hotellet delar ut gratis lokaltrafikbiljetter. Här serveras en riklig frukostbuffé, det finns även restaurang och bistrolounge.

Pris med boende i delat dubbelrum
Vuxen 
från 6550 kr / person 
Barn
upp till 14 år från 3850 kr / barn

Bokningsförfrågan - - så fort vi säkerställt att det finns platser på tågen återkommer vi med en pris och bekräftelse.

  • T ex om ni önskar stanna fler eller färre nätter. Stanna till Hamburg ed
  • Vart reser ni ifrån?