Cinque Terre, Italien

Sol, bad & vandring

Cinque Terre ligger längs Liguriska kusten i nordvästra Italien. Nationalparken är Unescoklassad och lockar många vandrare, solbadare och livsnjutare. Byarnas läge insprängda bland oliv- och vinodlingar. Området består av de 5 byarna Monterosso, Vernazza, Corniliga, Manarola och Riomaggiore. De binds samman med vandingsleder och järnväg. Det går också att ta båt mellan orterna. I Monteross finns en liten sandstrand. Strax norr om området ligger Levanto med längre sandstrand men ändå nära vandringsleder.

loading...

Resväg

Klimatbesparing*: 438 kg koldioxid = 1,3 m2 av Arktis is / person

Restid enkel väg: 28 timmar
Utresa kl:  15:26-17:05   Hemresa kl: 10:55-13:30

Ni reser från Köpenhamn på eftermiddagen till Hamburg och vidare med Nightjet och vaknar utsövda i Zurich. Från Zurich fortstätter ni över/under alperna i tunnlar och vackra landskap via Milano till Monterosso i Cinque Terre.

Hemresa startar på förmiddagen via Milano och Zurich där ni fortsätter till Hamburg med nattåget. Ni är sedan i Köpenhamn vid 13:30.

Ni kan välja att förlänga resan med stopp i Milano på ditvägen och Rom på hemvägen.

 

 Boenden
loading...
Hotel 5 terre***
Enklare hotell i nyare delen av Moterosso, ca 5 min från stationen. Hotellet har biljardbord, bar och en trädgård som gäster är väkomna att använda. Det finns dubbelrum varav några har möjlighet till extra bädd. Rummen har fläkt och TV. Gratis WiFI finns i allmänna utrymmen.

Pris för resa och del i  tvåbäddsrum 6 nätter / fyrbäddskupé inkl frukost 
Vuxna från 12 315 kr /person

 
loading...

Hotel Palme****
Boende med bra läge bara några minuter från stranden och ca 5 min från stationen. Hotellet har bar och trädgård som gäster gärna får använda. Det full dubbelrum och trippelrum. Rummen har TV, minibar, luftkonditionering och gratis WiFi

Pris för resa och del i  tvåbäddsrum 6 nätter / fyrbäddskupé inkl frukost 
Vuxna från 15 250 kr / person

 

Det finns en hel del privata värdar som hyr ut sina lägenehter. Det är varierande storlek och standard och vi tar gärna fram ett förslag till er.

Fyll i era reseönskemål nedan så återkommer vi med förslag.