Resa till Centraleuropa - historia och vackra städer

14 dagar Berlin - Krakow - Budapest  - Wien - Nürnberg
 

Denna resa tar er runt i centraleuropa, till olika städer som varit betydelsefulla genom tiderna. Ni kan planera in den året runt, höstfärger o sköna bad i november, julmarknader eller vårblommor, ni väljer.

Ni upplever Berlin, Tysklands huvudstad, staden med allt från ett rikt klubbliv till så mycken historia. Ett tåg tar er vidare till Krakow, Polen med sin mysiga gamla stad, underjordiska museum och Auschwitz-Birkenau. Ni Tågar vidare till Budapest, här kanske ni tar en båttur på Dounau bland allt annat som finns att bese i staden. Bratislava görs ett litet stopp i. Wien står näst på tur, här finns nytt och gammalt i en salig blandning, men glöm inte sachertårtan. Under återtåget blir det en natt i Nürnberg, staden berömd både för Nürnbergrättegångarna och sin julmarknad, de tyska julmarknadernas urmoder.

Tågresorna mellan städerna går dagtid och är i normalfallet direkttåg.

Pris från 19 600 kr / person

Berlin

Berlin, staden man aldrig tröttnar på. Här finns allt från minnesmonumet från förintelsen till glada björnar och mycken offentlig konst, från sköna parker till cool arkitektur, från currywust till vegankrogar till Guide Michelin, från museum till shopping. Packa bra skor, man går mycket, det finns även ”hop on hop off-bussar”, sightseeingbåtar på floden och utsiktsplatser, bla Panoramapunkt.

Krakow

Krakow har mycket att erbjuda, UNESCOs världsarv, gamla stan, Stora torget har ett underjordiskt museum, det finns fina judiska kvarter. Därtill kan man följa med på en kommunisttids-rundtur, i Trabant, gå på ölprovning, besöka museum med samtida konst och massor mer… Här finns även Auschwitz-Birkenau, med sin otroligt viktiga berättelse. Polens största nöjespark finns i Krakow.

Budapest

Donau delar staden i Buda och Pest. I mitten Margaretaön med musikfontän. Man kan åka båttur och äta middag i solnedgången på Donau. Här finns många kyrkor, slott och andra sevärda byggnader såsom parlamentet. Det finns många museer runt olika epoker. och man kan inte riktigt åka hit utan att besöka ett spa en kultur staden är känd för.

Bratislava

Här är ett eftermiddagsstopp planerat, så ni kan få ett smakprov av den här mysiga lilla huvudstaden i Slovakien. Det är 2 km från tågstationen till gamla stan och Donau, det går spårvagn. Väl där kan man ta en liten turistbuss som kör en runt till sevärdheter, med korta stopp, tar ca 1 timme. Eller bara strosa runt i det mysiga historiska centrumet. och äta en långlunch.

Wien

 I Wien finns otroligt mycket sevärt, allt från Habsburgska riket är enormt överdådigt. En moderna sevärdhet är arkitekten Hundertwasserhaus byggnader. Café måste ni gå på och äta en Sachertårta, kanske originalet på hotell Sacher. Pratern, Wiens klassiska nöjesfält, med sitt pariserhjul, känt både från Den tredje mannen och James Bond. Och så finns Schönbrunn, spanska ridskolan, operan, ett rikt klubbliv osv.

Nürnberg

Nürnberg bombades totalt sönder under andra världskriget, men stadskärnan återuppbyggdes likadant, så det känns om att man går runt bland 500 åriga korsvirkeshus. Gör ni denna resa i december är ett besök på julmarknaden självklar. Denna räknas som alla tyska julmarknaders urmoder. Här finns sevärdheter från andra världskriget, både Hitlers berömda stadiontal och Nürnbergrättegångarna utspelades här.

Pris från 19 600 kr / person

Boenden
Våra hotell är noga utvalda och jobbar alla aktivt med miljö och hållbarhet. Vissa har nått längre och har flera certifieringar, andra är i början på resan, men alla har en viss ambition på miljöarbetet. Frukost ingår på alla boende.

På alla orter finns två hotell att välja på, ofta med lite olika komfort.
I listan nedan hittar ni de med lite bättre komfort och större utbud till höger.

Berlin 

Hotel AMANO Grand Central
Amano är ett hotell som ligger precis bredvid centralstationen på den norra sidan. De är ett ganska nybyggt hotell som har en takbar med utsikt över Berlin. Deras motto är ”prisvärd lyx”. De flesta centrala sevärdheter ligger en kort promenad bort på andra sidan om Hauptbahnhof, centralstationen.

NH collection Berlin Mitte Friedrichstrasse
NH Collection ligger mitt ibland sevärdheter som Branderburger Tor och Unden den Linden, ca 500 meter söder om järnvägsstationen, precis bredvid en S-bahn station. Hotellet har ett spa med bastu, de kan hjälpa dig att boka teaterbiljetter.

Krakow

ibis budget Krakow Stare Miasto
Ibis är ett prisvärt hotell som har allt man behöver, inklusive ett perfekt läge bredvid järnvägsstationen och en promenad bort från gamla stan. Det serveras en bra frukostbuffe varje dag.
 

Radisson Blu Hotel Krakow
Radisson är ett av Krakows bästa hotell. Det ligger mellan floden och gamla stan och har utsikt mot slottet. Det är 2 km från Järnvägsstationen, men det går spårvagn och finns taxi. Hotellet har ett bra gym med bastu, skönhetssalong, cykeluthyrning och restaurang.

Budapest

ibis Budapest City
Ibis city ligger visserligen 2 km från järnvägsstationen ni anländer till, men mitt smeten för övrigt. Många pubar och restauranger i området. Det går att ta sig med spårvagn till Hotellet från järnvägsstationen. Det är ett prisvärt hotell med frukostbuffe och dygnetrunt-öppen bar med snacks.

Crown Plaza
Crown Plaza ligger alldeles bredvid järnvägsstationen. Et hotell med väldigt bra frukost, gym med bastu, restaurang och café, med sommarterass. En av stadens bästa shopping malls ligger bredvid. Det ligger också bredvid en metrostation för lätt access till alla delar av staden. Sevärdheter som parlamentsbyggnaden och Donau är en liten promenad bort.

Wien

Ibis Hauptbahnhof
Ibis ligger precis vid Wien Hauptbahnhof. Väldigt prisvärt. Det är ca 3 km till centrum med Stefanzdomen och Slottet, men vill man inte promenera finns en tunnelbanestation precis bredvid. Samma linje tar er ut till Schönbrunn. Vid den dygnetruntöppna receptionen kan man även ta en drink och beställa snacks.

Steigenberger Hotel HerrenhofSteigenberger Hotel Herrenhof Detta ärevördiga hotell ligger på absolut bästa läge med bara några minuters promenad till Stefansdomen, Hofburg och operan. Det har lyxiga rum, gym, här finns ett stort SPA. Restaurangen serverar österrikiska och Wienska specialiteter, även österrikiska bakverk. Hotellet ligger en 3 km från järnvägsstationen, men det går tunnelbana och finns taxi. Hotellet ligger bredvid Wiens finaste shoppinggalleria.

Nürnberg

Intercity Hotel
Intercity Hotel har ett utmärkt läge precis bredvid stadskärnan och haupsbahnhof, centralstationen. Bra frukostbuffe och mysiga rum. Det finns en bar med smårätter och dryck.

Le Méridien Grand Hotel
Hotellet är en historisk byggnad som 1896 förvandlades till hotell från att ha varit ett humlemagasin. Det är idag ett fint hotell som ligger mittemot järnvägsstationen. Badrummen är i marmor och baren i art decco stil. Det finns gym och gedigen frukostbuffe.

Pris från 19 600 kr / person

Detta ingår:
Alla tågresor till och från Köpenhamn
Ni reser med interrail och reserverade sittplatser
Resplan med tider och tågnr 
Länk med My Trip förifylld till interrailpasset
Boende del i dubbelrum med frukost

Bokning - så fort vi säkerställt att det finns platser på tågen återkommer vi med reseförslag. Ni kan sedan välja att boka eller tacka nej till förslaget.


  • Här kan du skriva önskemål som anpassar resan som ni vill ha den.