Tågsemester Gardasjön

Natur, kultur, aktivietet, avkoppling och goda viner

I norra Italien, mitt emellan Milano och Venedig hittar vi Italiens största sjö omgiven av otaliga vinodlingar. Runt sjön flera små pittoreska byar med kvarlevor från romarriket. Sirmione är kanske vackrast av byarna, nästan som hämtad från en saga. Här finns ruiner från en romersk villa och en gammal borg. Du tar dig lätt till de olika byarna med reguljärbåtar. Önskar du hyra bil kan det väljas som tillval.

Gardasjön har något för alla. De erbjuder vandring, klättring, cykling och mountainbikeleder i natursköna omgivningar. Segling och surfing på sjön, där det nästan alltid blåser. Nöjesparker som Aquaparadise, Gardaland och filmvärden Movie studios. Avkoppling vid pool eller strand, vinprovning, och flertalet golfbanor. 

Förboka gärna dina aktiviteter

loading...

Resan
Klimatbesparing*: 357 kg kodioxid = 1 m2 av Arktis is / person

Restid enkel väg: 23 timmar
Utresa från Köpenhamn kl:  07:26
Ankomst till Gardasjön 06:16

För resor med anslutning avgår resa från Köpenhamn 13:26 och med anslutning från Göteborg kl 08:40, Stockholm kl 06:16. Ankomst  19-tiden
 
Hemresa till Köpenhamn kl: 22:33 med ankomst 21:33.
För resor med anslutning 13-tiden med ankomst Köpenhamn 13:33 och anslutning till Göteborg 18:20 och Stockholm 19:36

Resan går via Hamburg och Munchen till Verona och byte till Gardasjön.  För resa utan anslutning är det nattåg mellan Munchen och Gardasjön. För resor med anslutning går resan  med nattåg mellan Hamburg och Innsbruck eller övernattning i Hannover.

Hemresan går med nattåg från Gardasjön till München och vidare med dagtåg till Köpenhamn. För resor med anslutning går resan via Zürich eller Innsbruck och nattåg till Hamburg, alternativt med övernattning på vägen.

Vi erbjuder resor till fyra orter runt Gardasjön:

Descnsano del Garda vid sjöns södravästra kust. En av de större orterna runt sjön med rikt nöjesliv. 
 

Sirmione ligger på en liten halvö som tornar upp sid ca 4 km in från södra Gardasjön och präglas av sagoslottet Scaliger.

Peschiera del Garda ligger i sydöstra delen av sjön och är uppbygg kring floden Minico.
 

Bardolino och Garda ligger båda på östra sidan av sjön omgivna av vin- och olivodlingar.